Herken je 'mij' nog?

Schminken & Grimeren

Verhaal achter het grimeren

José Vercoulen, de eigenares van Paljas Kostuumverhuur, maakte anno 1975 haar eerste Sinterklaas en Pietpakken ten behoeve van haar eigen kinderen, die toen nog in Sinterklaas geloofden. Haar verhaal:

Toen mijn twee zoontjes twee en vier waren ging ik naar een Sintviering bij de buurtvereniging. Hun uitmonstering was zo ongeloofwaardig dat de oudste opmerkte: mama, dit zijn maar gewone mensen hè…

Als gediplomeerd coupeuse maakte ik een mooi fluwelen Sintkostuum met twee Pietpakken. Ik kocht er een goede buffelharen baard en pruik bij. In een Sint in deze uitmonstering geloofden ze wel!

Iedereen was weg van de kostuums en wilde ze graag lenen. Ik ben ze toen gaan verhuren zodat veel andere kindertjes ook een geloofwaardige Sint op bezoek kregen.

In de jaren daarna heb ik nog menig mooi “Sintstel” erbij gemaakt wat in 1991 tenslotte uitmondde in een heus kostuumverhuurbedrijf met ook andere kostuums zoals galakleding, themakleding, toneelkleding,  maar ook pruiken, hoeden en andere accessoires. 

Van idee naar uiterlijk

Lang met pony

Golvende lokken

Kort met rood tinten

Grote inventaris

Kleine accessoires

Alles ertussenin